“Het is belangrijk dat er mensen zijn waar je op kunt rekenen”

Een BHV’er (bedrijfshulpverlener) zet zich vrijwillig in om als hulpverlener als eerste ter plaatse te zijn bij een ongeluk of calamiteit op de werkvloer. De GP Groot groep telt 240 medewerkers die zich hebben toegelegd op de taken van een BHV’er. En omdat het op 6 november de Dag van de BHV is, is het de hoogste tijd om onze BHV’ers in het zonnetje te zetten en ze te bedanken voor het belangrijke werk dat zij doen.

Ronald Visser, locatiebeheerder en tevens Hoofd BHV bij Visser ATR: “Van de acht jaar dat ik hier werk, ben ik al zo’n zes jaar BHV’er. Ik werd destijds gevraagd of ik dat wilde doen. Het is belangrijk dat je mensen in een bedrijf hebt waar je op kunt rekenen, dus ik hoefde daar niet lang over na te denken. Onlangs hadden we een oefening en die verliep zo goed, dat ik werd gevraagd om teamleider van de BHV te worden. De cursus wordt vanuit GP Groot aangeboden. Ik begeleid nu bijna 10 BHV’ers op onze locatie en organiseer bijvoorbeeld ook de oefeningen en de EHBO cursussen.”

Waarom het zo belangrijk is voor Ronald om deze functie op zich te nemen? “Toen ik doorgroeide naar de functie van locatiebeheerder ben ik het gewoon blijven doen; je bent en blijft BHV’er. Ik stuur hier de jongens aan, we hebben zo’n fijn team. De combinatie met BHV past goed bij me en bovendien moeten we het samen doen; samen staan we sterk.”

“Gelukkig hoeven we niet vaak in actie te komen. Als er een klein brandje is, dan zijn we zo op elkaar ingespeeld dat we die met ons eigen team kunnen blussen. Daarnaast help je waar je kunt. Zo vind ik het belangrijk om alle jongens hier te betrekken bij wat je doet, van afval sorteren tot uitleggen waarom je de batterijen uit een apparaat moet halen. Uitleggen wat de gevaren zijn om calamiteiten te voorkomen, is net zo belangrijk.”

Tot slot legt Ronald uit waarom hij het kan aanraden om BHV’er te worden: “Het is een mooi bedrijf om voor te werken en je krijgt hier alle kansen en mogelijkheden aangeboden. Wil je jezelf verder ontwikkelen, dan is dit een stap naar iets moois wat je voor anderen kunt doen. Er zijn tegenwoordig al genoeg mensen die met hun telefoon gaan staan filmen als er iets is, dat is jammer. Laat mij maar helpen en doen wat ik kan!”