Bij Visser ATR zijn we dagelijks onderweg om afval in te zamelen. Helaas komen we soms items tegen in de containers die hier absoluut niet thuishoren en zelfs levensgevaarlijk kunnen zijn: Batterijen, lachgastanks, accu’s, en andere drukhouders.

Leeg is niet leeg:
Batterijen bevatten schadelijke stoffen die het milieu aantasten. Zelfs ‘lege’ batterijen hebben nog wat power, wat brand kan veroorzaken. Lever batterijen in bij speciale bakken in supermarkten, witgoedzaken of bouwmarkten. Hier worden ze op de juiste manier verwerkt, met hergebruik van bepaalde metalen.

Drukhouders:
Dit omvat gasflessen, brandblussers, lijmtanks en lachgastanks. 

Wat kun jij doen?

  • Zorg ervoor dat batterijen en drukhouders niet in je afvalcontainer belanden.
  • Lever batterijen in bij speciale inzamelpunten.
  • Breng drukhouders naar de milieustraat van de gemeente.

Waarom is dit belangrijk?
Voorkom brandgevaar in containers, vuilniswagens en recyclingbedrijven door batterijen, accu’s en drukhouders apart in te zamelen. Samen kunnen we een veiligere omgeving creëren.

Melding bij overtreding:
Als onze medewerkers onveilige materialen in de containers opmerken, brengen we dit direct onder uw aandacht. Laten we samenwerken om brand te voorkomen en verantwoord om te gaan met afval. Laten we er samen iets moois van maken.

Volg ons op sociale media voor meer tips: Facebook | Instagram | LinkedIn